Pokljuka izlet za celo družino

Že od malega so mi stari starši pokazali lepoto gora in hribov in to je ostalo v meni. Večkrat je bila Pokljuka destinacija za vikend, kjer so me peljali moji stari starši. Prav spominjam se, kako sta se dan prej pogovarjala, da bomo drugi dan šli na izlet. Takoj zjutraj pa sta že pripravljala nahrbtnike in vse potrebno, da smo šli na izlet. 

Ker smo živeli dokaj blizu, a še vseeno ne tako blizu, da bi se naveličali, je bila Pokljuka naša pogosta destinacija. Zelo lepo sem se imela z njima na izletu, hodili smo sproščeno, vmes imeli postanke, kjer smo se okrepčali in nadaljevali pot naprej. Res lepi spomini, Pokljuka me bo vedno spomnila na njih.

No, sedaj jaz počnem isto. Sedaj jaz moje otroke peljem skoraj vsak vikend v hribe in Pokljuka je sigurno med njimi. Sedaj že moji otroci poznajo pot, katero sem jaz kot otrok večkrat prehodila. Sedaj moji otroci pijejo točno takšen sok, kot sem ga kot otrok pila jaz. Nikoli ne mine izlet, da se ne bi spomnila na moje otroštvo in na moje stare starše. Bili so zlati, dobri, ljubeznivi, znali so z otroki, imeli so spoštovanje, vse to želim sedaj dati mojim otrokom. 

Slovenija ima veliko prekrasnih hribov in moji otroci jih poznajo, ne vem, ali bodo kot odrasli še hodili v hribe, a definitivno jim bo Pokljuka ostala v spominu, tako kot je meni in vem, da ta občutek je lep. Resnično je Pokljuka idealna za izlet za celo družino, celodnevni izlet, kjer se naužijete svežega zraka, razgibate telo, saj veste kako pravijo, zdrav duh v zdravem telesu in to Pokljuka je.

Ni važno kateri letni čas je, vedno je vredno iti v hribe, le prilagodite zahtevnost glede na vreme, tako boste dan preživeli kvalitetno in ponosni boste nase, naša destinacija je še naprej Pokljuka in upam, da bom kasneje z sovjimi vnuki prav tako zahajala tja.