Skrivnostni krog kako podložke vedno nekam izginejo

Moj mož vedno išče podložke, pa čeprav jih vedno pospravi na neko mesto, da jih bo lažje našel. Seveda sem potem vedno jaz odgovorna in moje pospravljanje, ampak nekako vem, da jih niti jaz med pospravljanjem ne srečam.

Prišel je konec tedna in čas, ko moj mož veselo ustvarja v svoji delavnici. Ne vem, kaj točno bo danes delal, vem samo to, da potrebuje podložke, ki pa jih seveda zopet ne najde. Imam sicer na sumu, da jih vedno porabi in potem pozabi dokupiti in namesto da bi to priznal, naredi celo atrakcijo. 

Kakor običajno je šel seveda tudi tokrat do soseda, če ima kakšne viška, da se ne bo na soboto vozil po trgovinah samo zato, da bi kupil podložke, ker se mu zdi popolnoma nesmiselno. In tako si je zopet izposodil podložke, jaz pa sem se odločila, da bom celotno situacijo tokrat bolj pozorno opazovala. Se mi sicer dozdeva, v čem je problem, ampak, ne bom pametna, dokler nimam dokaza.

Prišel je delovni teden, moj mož je kakor obljubljeno šel v trgovino po podložke, ki jih je takoj vrnil sosedu. Seveda se je uštel pri količini in je kupil ravno zadostno število, da je vse vrnil sosedu. Kljub temu da je imel v načrtu, da gre ponovno v trgovino, pa je pozabil.

Minila sta približno dva tedna in nihče ni omenjal nič o tem, da bi se podložke, kaj kmalu potrebovale pri kakšnem delu. Zato je moj mož popolnoma pozabil, da mora ponovno v trgovino po nakup. Saj ga razumem. Ima zelo veliko obveznosti in potem kakšna stvar preprosto izgine iz seznama opravkov.

Ponovno je napočil vikend in iskanje mistične škatle, kjer naj bi bile podložke, ki jih potrebuje. Ker pa sem tokrat bila bolj pozorna in točno vem, kaj se je zgodilo, sem ga seveda spomnila. Pa si šel ponovno v trgovino in kupil podložke, ki si jih imel v načrtu potem, ko si moral vse vrniti sosedu?