Prva stran Recenzije Filmi
Filmsko: Kruha in iger

Filmsko: Kruha in iger

26.02.2012. 13:50h 0 0

Duhovit celovečerec, režiserja Klemna Dvornika, govori o času sprememb, novih vrednotah in možnostih. Film si je potrebno ogledati na velikem platnu iz večih razlogov: odlična igralska zasedba, slovensko poreklo, kar je bolj izjema, kot pravilo, in dobra vsebina, s katero se režiser oprijema spremembe v družbenem sistemu.

VSEBINA:
Družino Novak iz Velenja izžrebajo za nastop v družinskem kvizu. Mama in hči sta navdušeni, a sinu in očetu nastop ni pogodu, zlasti ker se oddaja dogaja za pusta. Na poti v Ljubljano se zapletejo v nesporazum s policijo, na televiziji jim štrene zameša družina pustnih petelinov, stvari pa postanejo resnično zanimive, ko se pobliže spoznajo z voditeljem oddaje Josom Bauerjem. Od blizu so stvari na televiziji namreč videti precej drugačne in družinskim članom se vrednote postavijo na glavo.
Komedija z nostalgičnim pridihom zadnjih vzdihljajev socialistične Jugoslavije zre v bolj s kruhom podmazano prihodnost, kot se čuti danes.

IGRAJO:
Jonas Žnidaršič , Peter Musevski, Saša Pavček, Janez Škof, Zvezdana Mlakar, Gašper Tič, Uroš Furst, Tjaša Hrovat…

REŽIJA:
Klemen Dvornik

IN MNENJA GLEDALCEV?

Gledala! Odličen! Sploh, če se še spominjaš tistih časov (in takratnega kviza) in zlasti, če te zabava velenjska govorica. — Jana

ej, pa zgleda obetavno :D — Andi

ehm... policijski kombi je totalno sfaljen... malo novega vmešanega v starejše čase? Bolj primeren bi bil kakšen IMV, ali kaj podobega starejšega.  — Miki
(kolosej.si)

Film Kruha in iger se v teh dneh že vrti v slovenskih kinematografih. Komedija z nostalgičnim pridihom je na 14. Festivalu slovenskega filma dobila številne nagrade: nagrado občinstva, Vesno za kostumografijo ter Vesno za stransko moško in žensko vlogo.

Vir: mladismo.si
Mladismo.si


Sorodno
 • Filmsko: To je vojna

  Filmi Filmsko: To je vojna

  13.02.2012. 07:25h 1

  Ljubitelji kina in romantični navdušenci se veselimo, saj ravno v času Valentinovega v slovenske kinematografe prihaja akcijska romantična komedija “To je vojna” oziroma v angleški različici “The Means war”!

 • Filmsko: Parada

  Filmi Filmsko: Parada

  03.02.2012. 10:50h

  Najnovejši film srbskega režiserja Srđana Dragojevića je mešanica aktualne tematike, z elementi komedije, ki vam ne bodo dovolili več kot 2 minuti brez napada smeha!

 • Filmsko: Obuti maček

  Filmi Filmsko: Obuti maček

  17.01.2012. 09:20h

  Ustvarjalci legendarnega Shreka so spoznali nepozabnega Obutega mačka in takoj je bilo jasno, da se mu obeta slava. 

 • Filmsko: Vzpon Viteza teme

  Filmsko: Vzpon Viteza teme

  29.07.2012. 07:00h 1

  Poletje 2012 bo, vsem ljubiteljem akcije, popestril naš stari znanec - Batman. S petkom prihaja v naše kinematografe zadnji del triologije - Vzpon Viteza teme.

 • Filmsko: Sneguljčica in lovec

  Filmsko: Sneguljčica in lovec

  05.06.2012. 08:45h

  Dolgo smo čakali, da nas bo na filmskih platnih znova pričakala kakšna vizualna poslastica, kjer ne bo manjkalo pustolovščine in akcije, ki pustita naši domišljiji prosto pot. Kdor čaka, dočaka. V kinematografe je prispela moderna Sneguljčica, ki se zaradi svoje lepote spopade z zlobno kraljico ...

 • Filmsko: Možje v črnem 3 3D

  Filmsko: Možje v črnem 3 3D

  14.05.2012. 08:00h 1

  Možje v črnem so nazaj, nazaj v preteklosti. Seveda z obvezno zasedbo, brez katere si večina nas filma sploh ne more predstavljati, z Willom Smithom in Tommyem Lee Jonesom.

 • Filmsko: Bes Titanov

  Filmsko: Bes Titanov

  29.03.2012. 08:55h

  MladiSmo se tokrat v filmskem svetu vrača daleč nazaj med bitke grških božanstev.

Odpri vse Komentarji uporabnika:
  Želiš komentirati? Registracija je hitra in enostavna, registriraj se takoj
in se vključi v razpravo.
Facebook connect
TV spored » Trenutno na programu
MTV na:
Koledar »Koledar
19.12. Pet Kurzschluss: Umek
dunajska Cesta 22, Ljubljana
19.12. Pet Noisia (Vision, NL)
K4, Ljubljana
20.12. Sob TBF (HR) + ZOSTER (BIH)
Kino Šiška, Ljubljana
20.12. Sob THE STICKY LICKS, ALICE BLUE, CHAIN OF FOOLS - DOBRODELNI KONCERT "KO JE BOŽIČ, NAJ BO BOŽIČ ZA VSE"
MC Pekarna, Maribor

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število ter tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Google, Facebook, Twitter, OpenX in Gemius, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tukaj.

Zatvori